top of page

Piraten

Het begon allemaal in de pittoreske herberg van Jack en zijn bejaarde vader. Na een rustige avond gaan ook de laatste matrozen naar huis, maar terwijl Jack nog enkele spullen opruimt komt er een oude en verwarde piraat binnengestrompeld. Uitgehongerd en verward verteld de piraat dat zijn naam Billy Bones is en dat hij in het bezit is van een legendarische schatkaart. Omdat Jack hem te eten geeft en naar zijn talloze verhalen luistert over zeemonsters, spookpiraten en geheimzinnige eilanden besluit de oude piraat Jack toe te vertrouwen met de schatkaart want hijzelf is te oud om nog zelf achter de schat te gaan.

Door de vele verhalen over piraten, schatten en zeemonsters wilt Jack dan ook zo snel mogelijk vertrekken op zijn queeste. Hiervoor zoekt hij hulp van enkele sterke jongeren die samen met ervan dromen om rijker te worden dan de koning en de zotste avonturen te beleven, gelukkig zijn er juist veel stoere zeebonken gearriveerd in Baclain.

Nu hadden ze een kaart en een bemanning maar nog niemand met ervaring of een schip! Gelukkig is kapitein Barbossa er nog, een vriend van Jacks oude vader, die nog matrozen zoekt voor enkele herstellingen aan zijn schip. In ruil voor de verrichte arbeid vaart hij al snel de haven uit met de olijke bende en zijn stuurman Long John Silver en hofmeester Ben Gunn.

Onderweg naar het mysterieuze eiland moeten o.a. een zeemonster verslaan, een zeeslag uitvechten met de Britse marine en een machtige orkaan trotseren! Helaas is niet iedereen tevreden met de lange dagen op zee. Ben Gunn en Long John Silver willen niet delen met de andere bemanningsleden en  willen een muiterij starten om de schat voor hun te houden.

Eenmaal aangekomen op het eiland leid een sinister amulet hen naar een grot waar de schat verborgen zou zijn. Na het sluipen naar deze grot en het ontcijferen van de inscripties op de kist is de schat van ons! Of dat dachten we toch…

In de kist lag enkel een briefje dat duidelijk maakte dat Ben Gunn en Long John Silver ons hadden verraden en de schat gestolen hadden. Onze enige kans om van het eiland te geraken en de muiters te vatten was een race naar ons schip en een spannende strijd om de schat. Uiteindelijk konden we onze vlag hijsen aan de hoogste vlaggenmast en werd het duidelijk dat we de strijd gewonnen hadden.

 

Eindelijk konden we geniet van onze legendarische schat en feestvieren zoals enkel een echte zeerover dit kan!

bottom of page