top of page

Alibaba en de 40 rovers

Alibaba en de 40 rovers

 

Welkom bij de verre Oosterse  stad Agrabah, ook wel de stad van 1001 nachten genoemd. Ali Baba en Kassim zijn twee broers die net hun laatste geld vergokt hebben. Om hun schulden af te lossen zoeken ze dan ook een leuke manier om geld te verdienen, maar het mag niet te intensief of gevaarlijk zijn natuurlijk!

Ze komen na lang brainstormen dan tot het idee om voor de Sultan te gaan werken. Hun eerste taak bestaat eruit om een kleine roversbuitenpost te gaan overvallen en de buit mee te nemen naar het koninklijk paleis. Aan de hand van deze buit kan de wijze vizier namelijk met behulp van Agrabah’s grootste schat, de magische lamp, de troepen van de Sultan in 4 groepen verdelen.

Naarmate de tijd vordert, nemen ook de overvallen en misdaden van de 40 rovers toe. Ali baba en Kassim besluiten met hun troepen informatie te verzamelen op het marktplein en komen te weten dat de 40 rovers een aanslag beramen op Agrabah!

Voor we het nieuws konden verkondigen aan de Sultan hoorde we in de verte al kreten en vuurwerk van de wrede roversbende, we waren te laat! Na enkele schermutselingen slagen we erin de rovers weg te drijven, maar niet voordat ze onze magische lamp hebben kunnen stelen.

Na ’s nachts, overdag of soms zelfs twee dagen na elkaar te zoeken vinden we een  ex-rover die ons tegen een prijsje de geheime schuilplaats wel wilt verklappen. Hiervoor zouden we wel eerst geld moeten verdienen in de Arabische casino en onze krachten laten zien op de Arabische Highlandgames.

Met een nachtelijke sluipaanval konden we de rovers verassen en barst de strijd rond Agrabah los! De rovers vechten verbeten maar uiteindelijk krijgen de dappere krijgers van de sultan toch de bovenhand in het gevecht en worden de rovers na een daverende slotshow verslagen en de toverlamp wordt heroverd.

De sultan besluit dit ’s avonds te vieren met een enorm kampvuur en een banket waar binnen 1001 jaren nog over gesproken zal worden!

bottom of page